Överlevare av Sexuella övergrepp

Fri från skuld. Forum och mötesplats för alla som varit utsatta för sexuella övergrepp och trauman som barn och senare i livet. En plats för alla, oberoende stadie i läkningsprocessen. En plats att våga närma sig det svåra och dela erfarenheter.


Du är inte inloggad. Vänligen logga in eller registrera dig

Överlevare av Sexuella övergrepp » Forumet Fri Från Skuld - Öppna rummen » Om sexuella övergrepp och traumatisering » Filmer om övergrepp och utsatthet

Filmer om övergrepp och utsatthet

Gå till sida : Föregående  1, 2

Gå ner  Meddelande [Sida 2 av 2]

Admin

Admin
Administratör
Administratör
Bioaktuell film:

Trade of innocence
Filmen handlar om omhändertagandet av barn som blivit offer för trafficking och även de personer som ger sig ut för att försöka rädda dem ur våldet. Kanske kan vara något?

http://www.frifranskuld.swedishforum.net

Admin

Admin
Administratör
Administratör
The Heart Is Deceitful Above All Things
Den här filmen innehåller många triggande scener och visar upp en enormt destruktiv miljö för ett barn att växa upp i. Det är en miljö fylld av både missbruk, misshandel, sexuella övergrepp och försummelse.

http://www.frifranskuld.swedishforum.net

Admin

Admin
Administratör
Administratör
Anklaget (Dansk film)

Till ytan lever Henrik och Nina Christofferson ett vanligt och lyckligt familjeliv. De har ett problem; deras dotter på 14 år har en ovana att berätta lögner i skolan. När dottern sedan anklagar sin pappa för sexuella övergrepp och blir trodd av de sociala myndigheter som kontaktats kastas familjen in i en stor kris. Är Henrik så oskyldig som han själv säger, eller berättar Stine sanningen?

http://www.imdb.com/title/tt0388727/?ref_=ttpl_pl_tt

http://www.frifranskuld.swedishforum.net

Höstvind

Höstvind
Värdefull medlem
Värdefull  medlem
Jag hittade en film igår "säg att du älskar mig" som handlar om en 15 årig tjej som blir gruppvåldtagen av några killar från hennes klass. Hon blir hotad av killarna och vågar inte anmäla. Målas upp som en "slampa, hora" och alla vänder sig emot henne i skolan och skyller på att hon "gillar hårda tag". När hennes vän försöker hjälpa genom att berätta och killen som stod bevittnade våldtäkten går till polisen blir allt värre. "Berätta vådda? Ingenting har ju hänt" är något som återkommer.

Det är en väldigt hemsk film och starka scener från våldtäkten.. och jag upplevde den som otroligt triggande och jobbig , nästan så jag övervägde att stänga av, så jag sätter en varning.  Man får följa med på rättegången, som är så jävlig som det oftast verkar vara.., men våldet tar inte slut där. 

Är väll mer riktad mot ungdomar men för mig kändes den iaf sevärd.

Det går att se hela filmen över youtube just nu. 

Länk till filmen

Admin

Admin
Administratör
Administratör
Jag har också sett den filmen. Scenerna från våldtäkten triggade även mig. Tack för ditt tips, Höstvind! 

---

Det finns en serie: Law and order: Special victims unit

Serien berör sexualbrott, saxat från IMDB:

"This show introduces the Special Victims Unit, a new elite squad of NYPD detectives who investigate sexually related crimes."


Jag har sett några avsnitt hittills och kan inte uttala mig om hur serien i sin helhet (med hela 15 säsonger) porträtterar offer och förövare. Av det jag hittills sett är serien över förväntan.

http://www.frifranskuld.swedishforum.net

Admin

Admin
Administratör
Administratör
Little girl lost

Baserad på en sann historia. Om socialtjänstens brister. Flickan utnyttjas sexuellt och utsätts för fysisk och psykisk misshandel av sin bioligiska pappa. Filmen handlar här om adoptivföräldrarnas kamp att få tillbaka henne. Hon sänds alltså tillbaka till helvetet hon skulle räddas från.

Den går i nuläget att se via youtube. Filmen är från 1988 och kan vara svår att få tag på via andra källor. Jag kan länka, men ofta tas ju filmer bort.

http://www.frifranskuld.swedishforum.net

Sponsored content


Till överst på sidan  Meddelande [Sida 2 av 2]

Gå till sida : Föregående  1, 2

Behörigheter i detta forum:
Du kan inte svara på inlägg i det här forumet