Överlevare av Sexuella övergrepp

Fri från skuld. Forum och mötesplats för alla som varit utsatta för sexuella övergrepp och trauman som barn och senare i livet. En plats för alla, oberoende stadie i läkningsprocessen. En plats att våga närma sig det svåra och dela erfarenheter.


Du är inte inloggad. Vänligen logga in eller registrera dig

Överlevare av Sexuella övergrepp » Forumet Fri Från Skuld - Öppna rummen » Om sexuella övergrepp och traumatisering » Böcker som berör Sexuella övergrepp och trauma

Böcker som berör Sexuella övergrepp och trauma

Gå ner  Meddelande [Sida 1 av 1]

Admin

Admin
Administratör
Administratör
Medan han lever - ett utsatt barn träder fram ur mörkertalet

Av Elaine Eksvärd
Öppnas med de övergrepp hon utsattes för av sin pappa. Jag tycker boken är fin och ett så bra exempel på en kvinna som verkligen satt skammen och skulden där den hör hemma - hos förövaren.


Böcker som berör Sexuella övergrepp och trauma Medan-han-lever-ett-utsatt-barn-trader-fram-ur-morkertaletSenast ändrad av Admin den lör 17 feb - 15:46, ändrad totalt 2 gånger

http://www.frifranskuld.swedishforum.net

Admin

Admin
Administratör
Administratör
Incest - Att bo i en stulen kropp

Lite av en fallstudie. 15 kvinnor uppväxta under incestuösa förhållanden. Handlar till stor del om livet efteråt och hur uppväxten påverkat dem. Inga direkta beskrivningar av övergrepp så den är lättläst på det sättet, fokus ligger på tiden efteråt. Det var länge sedan jag läste denna nu. Går att ladda ner från biblioteket.se.


Böcker som berör Sexuella övergrepp och trauma 265046852_26c33bf9-b32c-49de-95ad-a371e39652a3Senast ändrad av Admin den lör 17 feb - 15:46, ändrad totalt 2 gånger

http://www.frifranskuld.swedishforum.net

Admin

Admin
Administratör
Administratör
Mot dessa våra minsta

Boken är egentligen riktad till människor i vårdande yrken och inte till oss som utsatts, den är också menad för polis och socialjour som är i kontakt med utsatta barn. Jag gillar den ändå, den ger mig en bild av hur jag önskar att jag hade bemötts och hur viktig bemötandefrågan är. Det är redan klarlagt hur OTROLIGT viktigt stödet runt en person som blivit traumatiserad är. Hur omgivningen bemöter den utsatthet som traumat innebär ligger till stor grund för hur barnet (eller den vuxna) hanterar traumat som skett.

http://www.frifranskuld.swedishforum.net

Admin

Admin
Administratör
Administratör
När jag blir stor - Jeanette Eriksson

Hon gick ut i media runt 2012 med sin historia och deltog i både dokumentärer och filmade intervjuer. Jag beundrar henne så mycket! Hon skrev sen också sin bok När jag blir stor, om sin barndom och de sexuella övergrepp hon utsattes för av sin morfar (som i verkligheten också visade sig vara hennes pappa). Ett fall där övergreppen skett i generationer. Boken skrivs ur ett barnperspektiv och hon skyggar inte för sanningen, boken saknar omskrivningar och den är av naturliga skäl jobbig att läsa. Men en historia som bara måste ut!

Böcker som berör Sexuella övergrepp och trauma Dkz1l07xaiwqs4vwmkzt

http://www.frifranskuld.swedishforum.net

Vilja

Vilja
Nykomling
Nykomling
den tusende gången har jag läst. vi fick läsa den i gymnasiet som krav, i efterhand tycker jag det var lite stört? att tvinga ungdomar läsa såna böcker. Det var iaf jättejobbigt för mig och fick mig att skygga för allt sånt här. blev så triggad och ingen att prata med. Men de det är ingen diskussion för den här tråden. men iaf, den tusende gången. Hon är också utsatt för incest av sin pappa och anmäler honomi slutet. han döms och det var iaf skönt att läsa.

Sponsored content


Till överst på sidan  Meddelande [Sida 1 av 1]

Behörigheter i detta forum:
Du kan inte svara på inlägg i det här forumet