Överlevare av Sexuella övergrepp

Fri från skuld. Forum och mötesplats för alla som varit utsatta för sexuella övergrepp och trauman som barn och senare i livet. En plats för alla, oberoende stadie i läkningsprocessen. En plats att våga närma sig det svåra och dela erfarenheter.


Du är inte inloggad. Vänligen logga in eller registrera dig

Överlevare av Sexuella övergrepp » Forumet Fri Från Skuld - Öppna rummen » Information om forumet » REGLER

REGLER

Gå ner  Meddelande [Sida 1 av 1]

1REGLER  Empty REGLER i sön 11 aug - 10:26

Admin

Admin
Administratör
Administratör
 1. Forumet är för tillfället enbart öppet för individer med erfarenhet av övergrepp
Forumet är till för individer med upplevelser av sexuella övergrepp. För tillfället finns inget utrymme för anhöriga till överlevare eller personer som söker sig till sidan utan egna upplevelser av övergrepp. Du som registrerar dig som medlem har egna erfarenheter av övergrepp. 

1.2. Respektera varandra!

  • Du har inte rätt att ifrågasätta en annan persons minnen och/eller sanningshalten i dem.  
  • Du har inte rätt att håna en annan persons upplevelser.
  • Du har inte rätt att minimera en annan persons upplevelser. 
  • Du har inte rätt att använda personangrepp. Du får inte gå till angrepp mot en enskild medlem i forumet och du får heller inte att gå till angrepp mot en specifik grupp människor - till exempel människor med en viss hudfärg, människor tillhörande en viss kultur eller sammanhang. 


1.3 Håll er till ämnet!
Håll dig till det ämne som tråden du skriver i berör. Administratören på sidan har rättighet att antingen radera inlägg eller dela en tråd där ämnet tråden berör inte längre efterföljs.
 
1.4. Undvik att jämföra
Jämför inte dina eller någon annans minnen i egenskap av vad som är värst eller lindrigast att uppleva. Som medlem på sidan jämför vi inte lidande, alla personer som registrerar sig på sidan har varit med om ett trauma som denne lider utav - detta ska respekteras. 

1.5. Var medlem skriver i sin egen takt
Som medlem på sidan saknar man skyldighet att delge mer information än man själv är bekväm vid. Varje medlem skriver i sin egen takt. Som medlem har du inte tillåtelse att be andra medlemmar skriva mer än de är bekväma vid. 

1.6. "Outning" är förbjuden!
Du får under inga omständigheter avslöja en annan medlems identitet. 

1.7 Kontakta administratör vid oro i forumet - undvik gräl
Upplever du ett inlägg som kränkande eller oroväckande - anmäl inlägget genom att skriva till administratören. Försök undvik att gå in i gräl i forumet, det skapar otrevlig stämning som i högsta mån bör undvikas. 

1.8 Kontakta administratören vid personangrepp
Upplever du att du mottagit ett personangrepp i forumet, kontakta administratören istället för att själv ge dig in i en eventuell konflikt. 

1.9. Skriv inte om självmord
Att öppet skriva om självmord eller att på annat sätt uttrycka dig på ett sätt som indikerar fara för ditt eget liv är inte tillåtet. Du bör i dessa fall uppsöka professionell hjälp, något ingen medlem på sidan kan erbjuda. 

2.1 Skriv inte om destruktiva beteenden på ett inbjudande sätt
Många medlemmar på forumet har erfarenheter av självdetruktiva beteenden. Du får som medlem inte uttala dig positivt eller uppmuntrande om ett visst beteende som är skadligt. Som exempel får du inte skriva hur man bäst svälter sig eller ingående beskriva om självskadebeteende som kan uppmuntra eller ge andra medlemmar idéer. 

2.2. Reklam är inte tillåtet
Det är inte tillåtet att gå med i forumet enbart för att göra reklam för en viss produkt eller tjänst. Om du till exempel enbart går med i forumet för att göra reklam för din blogg och i de inlägg du gör tydligt visar att du enbart besöker forumet för att fånga nya läsare, så är detta inte tillåtet.

http://www.frifranskuld.swedishforum.net

2REGLER  Empty Sv: REGLER i sön 11 aug - 11:01

Ghost

avatar
.
.
FRÅGA 1
Punkt 1.7, passusen "Försök undvik att gå in i gräl i forumet", Hur definieras begreppet "gräl"? Anledningen till frågan är att gräl i vissa kontexter uppfattas som ekvivalent till "att våga ha olika åsikter och att bryta dessa mot varandra i en polemisk, givande diskussion". 
FRÅGA 2
Hur ska man I FÖRVÄG veta om medlemmen inte känner sig bekväm med att "skriva mer"? Följande passus bör nog omformuleras rent språkligt eftersom det ställer krav på alla medlemmar om synsk begåvning;


"Som medlem har du inte tillåtelse att be andra medlemmar skriva mer än de är bekväma vid". 

3REGLER  Empty Sv: REGLER i sön 11 aug - 11:45

Admin

Admin
Administratör
Administratör
cikada skrev:FRÅGA 1
Punkt 1.7, passusen "Försök undvik att gå in i gräl i forumet", Hur definieras begreppet "gräl"? Anledningen till frågan är att gräl i vissa kontexter uppfattas som ekvivalent till "att våga ha olika åsikter och att bryta dessa mot varandra i en polemisk, givande diskussion". 

FRÅGA 2
Hur ska man I FÖRVÄG veta om medlemmen inte känner sig bekväm med att berätta mer om sig själv? Följande passus bör nog omformuleras rent språkligt eftersom det ställer krav på alla medlemmar om synsk begåvning;

"Som medlem har du inte tillåtelse att be andra medlemmar skriva mer än de är bekväma vid". 
Svar på fråga ett:

Definition av gräl omnämns nedan 


  • tillfälle då två eller flera personer med otillräcklig förståelse och otillräckligt tålamod har olika uppfattningar om något (vanligen i en /hätsk/ diskussion) och visar detta med irritation och frustration"


Svar på fråga två:

Point taken!

Jag ska fundera på hur jag bättre kan formulera mig.

http://www.frifranskuld.swedishforum.net

4REGLER  Empty Sv: REGLER i sön 11 aug - 18:17

Ghost

avatar
.
.
Oh my God! Ikväll ser jag BARA min avatar bland alla (senast uppdaterade) svarare på forumets senast uppdaterade trådar!Var är ni andra? Söndagsmys? Kan vi inte talas vid här istället?

Sponsored content


Till överst på sidan  Meddelande [Sida 1 av 1]

Behörigheter i detta forum:
Du kan inte svara på inlägg i det här forumet