Överlevare av Sexuella övergrepp - Om

Fri från skuld. Forum och mötesplats för alla som varit utsatta för sexuella övergrepp och trauman som barn och senare i livet. En plats för alla, oberoende stadie i läkningsprocessen. En plats att våga närma sig det svåra och dela erfarenheter.


FRI FRÅN SKULD
Image

Om fri från skuld

- Vilka är sidan till för?

Fri från skuld är ett forum och mötesplats som skapades i Januari 2012 (nystart Januari 2018). Vi som startade sidan har en önskan om att minska på den tystnad vi som varit utsatta för sexuella övergrepp och trauman ofta tvingas bära på. Vi vill att sidan ska fungera som en plats där Vi som upplevt sexualiserat våld kan få ventilera följderna av det tillsammans med andra överlevare med liknande erfarenheter. I nuläget drivs sidan av En Administratör och En moderator.Image

Sidan är ett stödforum

- Ingen proffesionell hjälp

Fri från skuld är inte bundna till någon organisation eller förening. Sidan är partipolitiskt och religiöst obundet. Vi erbjuder inte lösningar på de problem du tampas med, vi är alla medmänniskor utan utbildning. Medlemmar på sidan har själva upplevt sexuella övergrepp och trauman och har alla olika erfarenheter. Vi väljer att skriva ut det tydligt för att belysa vilken funktion vi vill försöka ge - att bidra med stöd och gemenskap medlemmar emellan. Tips på andra föringar och organisationer finns längre ned på sidan.


Image

Dolda forum

- Information om forumets dolda rum

Efter att du skrivit i forumet kan du ansöka om medlemsskap till forumets olika dolda rum. De dolda rummen syns enbart för de med medlemskap dit och har olika inriktningar. Det är viktigt att du har skrivit i forumet innan du ansöker om medlemskap till de skyddade delarna av Fri Från Skuld - annars förlorar de sin funktion. Rum du kan ansöka till är bland annat Sexuella övergrepp och trauma, Relationer och tillit efter sexuellt våld (öppnas vid 40+), med mera.Senast uppdaterade trådar:Vid tidpunkt:Skrivet av:
WONSA - Sexuella trauman sätter sig i kroppen och tar tid att läka
Böcker som berör Sexuella övergrepp och trauma
Överlevares egna berättelser - filmrepotage
Filmer om övergrepp och utsatthet
Böcker om dissociation, från PTSD till Dissociativ identitetsstörning
Admins forumdagbok
Ett inre skydd mot traumatisering
Psykisk ohälsa och självmord (Urplay)
Äger du en blogg som berör sexuella övergrepp?
Varning om känsligt innehåll i trådar
Trauma ger posttraumatiskt stressyndrom
Personer med svåra trauman nekas vård - ur DN
Dylan Farrow utsatt för sexuella övergrepp av Woody Allen
När barn blir vittnen till våld
Jeanette går ut i media - Radioprogram och artiklar
Våldsutsatta kvinnor får inte rätt hjälp
Sagobok för sexuellt drabbade barn
sön 4 mar - 10:08
sön 25 feb - 9:56
tis 20 feb - 13:24
tis 20 feb - 12:06
lör 17 feb - 20:17
mån 12 feb - 19:12
ons 7 feb - 19:13
ons 7 feb - 15:22
tor 27 mar - 18:45
fre 28 feb - 7:36
fre 21 feb - 19:11
tor 20 feb - 20:03
tor 13 feb - 14:47
lör 8 feb - 19:01
lör 8 feb - 18:02
lör 8 feb - 17:53
tis 4 feb - 15:25
blunder
Vilja
Admin
Admin
blunder
Admin
Admin
Admin
Höstvind
Admin
Admin
Admin
Admin
Admin
Admin
Admin
AdminBLOGGAROmröstning

Försökte du berätta för någon att du utsattes medan övergreppen pågick?

Överlevare av Sexuella övergrepp - Fri från skuld - Om I_vote_lcap27%Överlevare av Sexuella övergrepp - Fri från skuld - Om I_vote_rcap 27% [ 8 ]
Överlevare av Sexuella övergrepp - Fri från skuld - Om I_vote_lcap3%Överlevare av Sexuella övergrepp - Fri från skuld - Om I_vote_rcap 3% [ 1 ]
Överlevare av Sexuella övergrepp - Fri från skuld - Om I_vote_lcap17%Överlevare av Sexuella övergrepp - Fri från skuld - Om I_vote_rcap 17% [ 5 ]
Överlevare av Sexuella övergrepp - Fri från skuld - Om I_vote_lcap17%Överlevare av Sexuella övergrepp - Fri från skuld - Om I_vote_rcap 17% [ 5 ]
Överlevare av Sexuella övergrepp - Fri från skuld - Om I_vote_lcap23%Överlevare av Sexuella övergrepp - Fri från skuld - Om I_vote_rcap 23% [ 7 ]
Överlevare av Sexuella övergrepp - Fri från skuld - Om I_vote_lcap10%Överlevare av Sexuella övergrepp - Fri från skuld - Om I_vote_rcap 10% [ 3 ]
Överlevare av Sexuella övergrepp - Fri från skuld - Om I_vote_lcap3%Överlevare av Sexuella övergrepp - Fri från skuld - Om I_vote_rcap 3% [ 1 ]

Totalt antal röster : 30

WONSA - Sexuella trauman sätter sig i kroppen och tar tid att läka

ons 7 feb - 15:44 av Admin

Wonsa är en stiftelse som arbetar aktivt för behandling av sexuellt utsatta. Jag är så glad att denna orginisation finns och vill gärna sprida ut det även här. Jag tror många idag känner till WONSA, men det kan inte sägas tillräckligt många gånger. WONSA är i nuläget beläget i stockholm, läs mer på deras hemsida www.wonsa.se

purpleheart

Klipper in mitt sista inlägg här:

Precis sett klart Gita Rajans föreläsning på kulturhuset om trauma och dissociation vid sexuella övergrepp. Specifikt om hur de arbetar på wonsa och lite kring deras olika behandlingsprogram. Samt bildning kring vad som tillkommer vid komplexa trauman som det så ofta blir vid upprepade övergrepp.

Jag blev ledsen av att höra att de i nuläget har remissstopp. Men det säger bara hur enormt stort behovet av specialiserad vård efter sexuellt våld faktiskt är.

Länk! (Går att se till 31 mars 2019)

Och också då ett ganska kort men SÅ BRA klipp där Gita Rajan berättar om stiftelsen WONSA och hur hon ser på sexuella trauman och följderna det har. Hon pratar tydligt om att läkning behöver få ta tid och skillnaden mellan enkel PTSD och den stress som uppstår när traumat är långvarigt eller kompliceras av andra faktorer. Otroligt viktigt, det behövs FLER människor inom vården tänker och agerar som henne! Jag är så tacksam.

Länk till klippet nedan:
Gita Rajan hos Malou

Kommentarer: 5

Böcker som berör Sexuella övergrepp och trauma

tor 8 feb - 9:58 av Admin

Medan han lever - ett utsatt barn träder fram ur mörkertalet

Av Elaine Eksvärd
Öppnas med de övergrepp hon utsattes för av sin pappa. Jag tycker boken är fin och ett så bra exempel på en kvinna som verkligen satt skammen och skulden där den hör hemma - hos förövaren.


Överlevare av Sexuella övergrepp - Fri från skuld - Om Medan-han-lever-ett-utsatt-barn-trader-fram-ur-morkertalet

Kommentarer: 4

Överlevares egna berättelser - filmrepotage

tis 20 feb - 13:24 av Admin

Jag har länkat till detta i tidigare trådar. Nu har alla filmer samlats på en och samma sida och alla går att se, av vad det verkar, på obestämd tid.

Filmrepotagen går att se här - Army of survivors - kanal100

En grupp på sammanlagt nästan 25 personer berättar i enskilda repotage om de sexuella övergrepp de utsatts för och vägen tillbaka efter det. Alla kvinnor och män som deltar utsattes i barndom eller tidig ungdom. Där ligger fokuset. Otroligt viktiga filmer och historier som berört mig djupt, så jag länkar till dem åter igen. Jag är ledsen att projektet tvingades läggas ned. Tacksam att filmerna finns kvar där ute.

Kommentarer: 0

Filmer om övergrepp och utsatthet

fre 13 jan - 19:52 av Admin

Bastard out of Carolina

Filmen handlar om flickan Bone som utsätts för misshandel och sexuella övergrepp av sin styvpappa, till mammans förnekelse och omvärldens bristande uppmärksamhet. Otroligt stark film och endel scener är väldigt obehagliga. För mig den mest jobbiga film jag sett.

Gardens of the night

Man får följa en sjuårig flicka påväg till skolan där hon av en snäll så kallad främling lockas iväg och sedan förs bort. Hon utsätts för sexuella övergrepp av personer som han säljer henne till. Sorglig film där en del scener gör ondare än de få övergreppsscenerna i sig.

Mysterious skin

Två pojkar som utnyttjas sexuellt av sin tränare. Man får sedan följa dem som tonåringar. Den ena har vid den tidpunkten förträngt sina upplevelser som återkommer i drömmar och påträngande återblickar, medan den andra minns allt och återupplever sina trauman genom att sälja sex till äldre män. Jag vill inte avslöja mer, men den är absolut sevärd.

Hounddog

Flicka blir bortlurad av en äldre tonåring och där utsatt för ett grov sexuellt övergrepp. Man får under nästan hela filmen följa henne efteråt det inträffade, hur hon bearbetar händelserna och hur hon mår och försöker ta sig vidare. Bra film.

Precious

16-åriga Precious är gravid med sin pappas barn, för andra gången. Otroligt stark film men samtidigt hoppfull, i den mån som går.

Uppdateras i kontinuerligt


Kommentarer: 30

Böcker om dissociation, från PTSD till Dissociativ identitetsstörning

tor 8 feb - 9:24 av Admin

Böcker som berör ämnet dissociation, både ur vetenskapligt perspektiv men också litteratur skrivet av eller om andra överlevare. Jag kommer främst skriva ner böcker jag själv läst, ni får gärna tipsa om fler! yesyes

Vi är våra relationer

Jag känner starkt för denna bok, den har berört mig djupt. Skriven på vetenskaplig nivå med riktning till personer i människovårdande yrken. Stort fokus på anknytning men också dissociationen som följdverkan när ett barnets grundläggande behov inte uppfylls. Anknytning, dissociation och samspelet mellan föräldrar och barn. Litet klipp ur adlibris:

"Boken presenterar de viktigaste dragen i dagens anknytningsforskning, med särskild tonvikt på den desorganiserade anknytningen, som är den allvarligaste formen av otrygg anknytning. Nya forskningsrön visar hur trauman kan överföras mellan generationerna inte bara genom direkt traumatisering utan också till följd av subtila störningar i det känslomässiga samspelet mellan föräldrar och barn, det som också har beskrivits som ”dolda trauman”."

Överlevare av Sexuella övergrepp - Fri från skuld - Om Vi-ar-vara-relationer-om-anknytning-trauma-och-dissociation

Kommentarer: 3Hjälp och stöd finns


 • image
 • image
 • image
 • image
 • image
 • image
 • image
 • image
 • image
 • image
 • image
 • image
Social bokmärkning
Social bokmärkning reddit      
Bokmärk och dela adressen Överlevare av Sexuella övergrepp på din social bokmärknings-webbplats